Zvogëlim i gjoksit- Breast Reduction

Zmadhimi i gjirit tek një grua zakonisht ndodh gjatë fazës pubertale e zhvillimit të gjirit, por gjithashtu mund të zhvillohen pas lindjes, pas fitimit të peshës, në menopauzë dhe në çdo moshë. Kirurgji për reduktimin e gjirit e njohur edhe si Mastoplastika reduktuese, është procedurë që përdoret për të hequr dhjamin e tepërt.